Na ljekarskim pretragama
20

Casillas u strahu zbog povrede prsta

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten Real Madrida Iker Casillas još je jednom bio prisiljen mjesto na golu prepustiti Antoniju Adanu, ali ovog puta ne odlukom trenera Josea Mourinha, nego zbog povrede.

Casillas je morao izaći iz igre nakon samo 17 minuta uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa kralja protiv Valencije. Real je na Mestalli odigrao 1-1 i plasirao se u polufinale, ali Casillasu nije bilo do slavlja. Povreda palca poprilično ga je zabrinula, a tačna težina problema još nije poznata.

"Odmah sam znao da nešto nije u redu. Prilično me boli, ali ljekar zasad ne želi nagađati. Vidio je nešto što mu se nije svidjelo, ali morat ćemo pričekati detaljnije preglede da saznamo koliko je ozbiljno. Nadajmo se da će rezultati biti pozitivni", rekao je Casillas nakon utakmice.

Madridski AS izvijestio je da se 31-godišnji golman po povratku u Madrid vlastitim automobilom uputio na pregled u jednu madridsku klinku. Proveo je tamo 30-ak minuta. Dobio je i udlagu na lijevoj podlaktici. Vijesti o ozbiljnosti povrede očekuju se tokom dana.