Nogomet
1

Casillas: Ronaldo mora dobiti Zlatnu loptu

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Golman Real Madrida Iker Casillas otkrio je da je kao kapiten španske nogometne reprezentacije glasao za Cristiana Ronalda u izboru za Zlatnu loptu.

Portugalska zvijezda je jedan od favorita za nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša, a očekuje se da će mu glavni konkurenti biti Lionel Messi i Franck Ribery. No, za Casillasa dvojbe nema: najbolju je godinu imao njegov klupski saigrač.

"Da, dao sam svoje glasove za Zlatnu loptu, a na prvo sam mjesto stavio Cristiana. Ostali glasovi će ionako biti poznati uskoro. Cristiano je imao spektakularnu godinu i zaslužio je nagradu. Bit ću iznenađen ako je daju nekome drugome. Neki ljudi prilikom glasanja gledaju igre, a drugi trofeje. Ali kad neko zabije 90 golova u 80 utakmica, to je nečuveno", istaknuo je Casillas.

Odgovorio je prilikom druženja s novinarima i na pitanje strahuje li za svoje mjesto u španskoj reprezentaciji budući da je u Realu trenutno rezerva Diegu Lopezu.

"Ne razmišljam o Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Razmišljam samo o tome da napravim sve što je moguće da budem na raspolaganju treneru. Reprezentativno okupljanje je završeno i sada su u prvom planu opet klubovi. Ako napravim sve dobro, trener će razmišljati o meni. Trudim se biti starter u Realu, a ne rezerva. Moram se boriti, a trener će odlučiti. Moja budućnost? Danas sam sretan i idem dalje, ali ako ne budem igrao, bit će mi žao. Sve što želim je pomoći klubu da osvoji što više naslova", rekao je Casillas.