Nogomet
2

Casillas rekordne 592 minute bez primljenoga gola

Totalsport
Iker Casillas (Foto: AFP)
Iker Casillas (Foto: AFP)
Čak i kad je u drugom planu, legendarni kapiten i golman Real Madrida Iker Casillas (32) ruši rekorde.

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Kupa kralja protiv Espanyola (pobjeda Reala 1-0) Casillas je postavio novi lični rekord u minutama bez primljenoga gola. Trenutno je čak 592 uzastopne minute njegova mreža netaknuta. Prijašnji rekord španskog reprezentativca je, piše Marca, iznosio 520 minuta.

Sve je to posebno zanimljivo kad se uzme u obzir da je Casillas u Primeri rezerva Diegu Lopezu, a ove sezone brani samo u utakmicama Lige prvaka i Kupa kralja. Posljednji je gol tako primio u 38. minuti dvoboja protiv Galatasaraya u Ligi prvaka, a nakon toga je sačuvao čistu mrežu protiv Københavna u Ligi prvaka, te po dvaput protiv Olimpic de Xative i Osasune i jednom protiv Espanyola u Kupu kralja.

Naravno, jedno od pitanja koje se stalno ponavlja jest hoće li Casillas i sljedeće sezone trpjeti status rezerve, odnosno hoće li ostati na Santiago Bernabeuu.

"Zadovoljan sam svojim igrama. Nemam ozljeda, forma mi se polako vraća i hvatam nekadašnji nivo. Osjećam se dobro, a pitanja o mojoj budućnosti su mi dosadna. Sretan sam u Realu i jasno je da se vidim ovdje i sljedeće sezone", rekao je Casillas.