Nogomet
0

Casillas: Real treba biti zahvalan Mourinhu

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Golman madridskog Reala i španske nogometne reprezentacije Iker Casillas vjeruje kako je bivši trener Kraljevskog kluba, Jose Mourinho, ostavio značajan doprinos tokom trogodišnjeg mandata u klubu.

Iako je tokom posljednje sezone u Realu Mourinho izbacio Casillasa iz udarne ekipa i iako je propustio osvojiti trofej, Casillas kaže da se Portugalčev doprinos klubu ne može ignorirati. Ipak, dodaje da se veseli radu pod novim trenerom Carlom Ancelottijem.

"Zasad sam samo trenirao pod Carlom, pa ne znam koje su razlike između njih (Ancelottija i Mourinha). Mourinhu treba biti zahvalan na doprinosu Real Madridu, ali sada moramo započeti s nadom da klub može biti na vrhu. Carlo je pobjednik, to je jasno svima. Ovaj je klub bio nadomak naslova prošle sezone, a sljedeće sezone želimo ostvariti naše ciljeve u svim takmičenjima", rekao je Casillas.

Sjajni 32-godišnji golman je komentirao i Realov interes za dovođenjem Garetha Balea.

"Govorimo o igraču koji je, iskreno, jedan od tri ili četiri najbolja igrača u Evropi i normalno je da ga želimo. Govorimo o igraču odluke. Tržište je još otvoreno i siguran sam da će još neko doći ovdje prije nego počne sezona u Primeri".

Na kraju je Casillas komentirao i svoju želju da pod Ancelottijem ponovo izbori status prvog golmana.

"Volio bih biti prvi golman i radit ću za to. Ali ako pitate druge i oni će isto reći. Morate se takmičiti da biste igrali u prvih 11 pod Ancelottijem. Ja ću se boriti, kao što sam to uvijek radio", zaključio je Casillas.