Nogomet
0

Casillas pred još jednim rekordom

Totalsport
Iker Casillas (Foto: AFP)
Iker Casillas (Foto: AFP)
Odigra li ove nedjelje na Santiago Bernabeuu protiv Levantea svih 90 minuta u okviru 23. kola Premiere, kapiten Real Madrida Iker Casillas izjednačit će historijski klupski rekord.

U tom bi slučaju odigrao svoju 437. prvenstvenu utakmicu u Realovom dresu od početka do kraja. Izjednačio bi se time s legendarni Manuelom Sanchisom, koji je jednako toliko dvoboja od prve do posljednje minute za "kraljevski klub" u Primeri odigrao od 1983. do 2001. godine.

Dosad je 30-godišnji golman španske reprezentacije ostvario 441 prvenstveni nastup za Real: jednom je ušao u igru, dvaput je isključen, te dvaput zamijenjen zbog povrede.

Samostalni bi rekorder po tom kriteriju trebao postati sedmicu kasnije odigra li svih 90 minuta protiv Racinga iz Santandera.

Sa 603 nastupa u svim takmičenjima Casillas trenutno drži peto mjesto na vječnoj listi Realovih velikana. Vodeći je Raul Gonzalez sa 741 nastupom.

S obzirom na svoje relativno mlade godine i činjenicu da važeći ugovor ima do 30. juna 2017. godine, Casillas je veliki favorit da zasjedne na prvo mjesto i po tom kriteriju.