Zadovoljan zdravom konkurencijom
2

Casillas: Nisam navikao na ovo, ali trenerova je zadnja

Klix.ba
Casillas je meč pratio sa klupe (Foto: Arhiv/AFP)
Casillas je meč pratio sa klupe (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten Real Madrida Iker Casillas prvi je put u posljednjih deset godina izostavljen iz prvog tima. U prvom obraćanju medijima nakon meča golman veteran nije htio kritikovati odluke trenera Josea Mourinha.

"Nisam navikao na ovo, ali tim ima prednost nad Casillasom", poručila je španska legenda u obraćanju na televiziji La Sexta. "Trener odlučuje ko će igrati. Ja moram više trenirati kako bih se mogao takmičiti u ovoj zdravoj konkurenciji s Adanom."

Casillas je priznao da mu Portugalac nije nagovjestio da bi ga mogao zadržati na klupi, gdje se, vidjelo se to tokom utakmice, dosađivao.

"Mourinho mi nije ništa rekao, nije mi ništa objasnio. Ne daje mi objašnjenja ni kad igram ni kad ne igram", iskren je golman "kraljevskog kluba".

Njegovo izostavljanje iz početne jedanaestorke izazvalo je buru negodovanja navijača, a ni njegovi saigrači nisu krili iznenađenje.

"Moje kolege me uvijek podržavaju, baš kao što svi mi podržavamo Antonija (Adana op. prev.). Iako rezultat nije bio u našu korist, činjenica da smo obojica imali podršku ostatka svlačionice govori koliko se dobro svi slažemo", pun je hvale za saigrače Casillas.

Real Madrid je u 17. kolu Primere u subotu poražen od Malage rezultatom 3:2.