Nogomet
60

Casillas: Još žešćim radom žalim pokazati Mourinhu da je bio u krivu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
"Moram još bolje i napornije raditi. Moram se dobro pripremiti i vratiti trenerovo povjerenje", izjavio je na jednom promotivnom događaju u četvrtak Iker Casillas, golman i kapiten Real Madrida.

"Moram napornije trenirati, stisnuti zube i pokazati mom treneru Joseu Mourinhu da je bio u krivu. Ovakve pojave, kakva se meni dogodila, ponekad i nisu loše. Takve stvari čine vas još jačima", rekao je Casillas, živuća legenda kluba, koji je u minulih dana prvi put u zadnjih 10 godina osjetio kako je pratiti utakmice s klupe, a da nije bio povrijeđen ili na poštedi.

Dogodilo se to u zadnje dvije prvenstvene utakmice. Prvo u zadnjoj kalendarskoj utakmici u prošloj godini, na gostovanju kod Malage i porazu Real Madrida 3-2, a onda i u domaćem duelu protiv Real Sociedada, u kojem je Kraljevski klub slavio s 4-3, iako je već od 6. minute igrao bez isključenog golmana Antonija Adana.

Casillas je odradio ostatak te utakmice u kojoj je primio tri gola, ali je njegova ekipa ipak pobijedila. Zaostatak za vodećom Barcelonom svejedno je i dalje golemih 16 bodova.

Casillas je u srijedu odradio cijelu uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa kralja u kojoj je Real Madrid uz hat-trick Cristiana Ronalda slavio s 4-0, te je s ukupnih 5-2 prošao u četvrtfinale.

"Volim izazove. Želim pokazati samome sebi u ovim najtežim trenucima da sam vrijedan ove profesije, za koju sam trenirao od četvrte godine života. Moram napredovati i biti još bolji. Moram još napornije raditi i trenirati kako bih mogao dokazati da sam sposoban vratiti se u ekipu i vratiti izgubljeno povjerenje", kazao je Casillas.

O Mourinhovom eventualnom odlasku je rekao:

"Ne znam šta će odlučiti. Koliko ja znam, on ima ugovor do 2016. godine. Ja također imam ugovor s klubom koji želim odraditi do kraja. Moj san je uvijek bio početi i završiti karijeru u Real Madridu. To je fantastičan klub. Ja sam iz Madrida i igram u najboljem mogućem klubu".

Casillas je kazao da je zahvalan navijačima na podršci koju su mi uvijek iskazivali.

"Ja sam pod svjetlima reflektora od 17. godine i uvijek sam želio da navijači budu ponosni na mene. Osjećam se počašćen kada mi plješću i skandiraju moje ime", dodao je golman.

O iskustvu izostavljanja iz početnog sastava na utakmici protiv Malage kazao je da mu Mourinho nikada nije govorio da će braniti, "pa nije trebao razgovarati sa mnom i kada nisam branio. Osim toga, Antonio Adan je odličan golman, krasan čovjek i prijatelj. Interes ekipe je važniji od mene".

Osvrnuo se i na Mourinhov nedolazak na svečanost dodjele Zlatne lopte.

"Trener je rekao da se želi što bolje pripremiti za utakmicu protiv Celte. Pokazalo se da je bio u pravu i donio dobru odluku. U svakom slučaju, klub je s našim predsjednikom bio dobro zastupljen u Zürichu. Uključenje u najbolju ekipu godine je velika stvar za mene i četvericu mojih saigrača, Xabija Alonsa, Marcela, Cristiana Ronalda i Sergija Ramosa", zaključio je Casillas.