Objavio fotografiju na Facebooku
2

Casillas: Jedini koji je ovdje tužan je Benzema

Totalsport
Benzema, Caslillas i Ronaldo
Benzema, Caslillas i Ronaldo
Iker Casillas, golman i kapiten Real Madrida, objavio je na svom Facebook profilu fotografiju u društvu saigrača Cristiana Ronalda i Karima Benzeme. "Jedini koji je ovdje tužan je Benzema", našalio se Casillas.

Naravno, aludirao je kapiten "kraljeva" time na temu koja već duže vrijeme zaokuplja golemu pažnju španskih i svjetskih medija, a odnosi se na Cristiana Ronalda i njegovu izjavu koju je dao nakon pobjede nad Granadom 3-0. U toj utakmici, prije reprezentativne pauze, Portugalac je postgao dva gola, a onda je izjavio "kako ih nije slavio jer nije sretan u klubu iz profesionalnih razloga".

Iz te izjave su mediji napravili pravu sapunicu i gotovo se takmiče koji će od njih imati više materijala o Ronaldu i razlozima zbog kojih najbolji Realov napadač nije sretan.

Uz ironični komentar koji je dao uz objavu spomenute fotografije, Casillas je rekao i u ozbiljnijem tonu:

"Za Real Madrid je privilegija što na svom rosteru ima igrača poput Cristiana Ronalda. On je sretan što će i dalje igrati za naš klub."

Uz Casillasa, u kampanju javnog pružanja podrške svom "nesretnom saigraču" priključili su se Xabi Alonso i Alvaro Arbeloa. Arbeloa je govoreći za jednu špansku radijsku stanicu rekao i sljedeće:

"Čuo sam kako se jedan novinar pita, "ko je Arbeloa da bi on govorio o Cristianu Ronaldu?" E, pa ja sam njegov saigrač. On je vrlo bitan igrač za nas i dobit će svu podršku od cijelog kluba, jer Real Madrid je porodica."