Nogomet
0

Casillas je završio na klupi zbog dobrog odnosa s igračima Barcelone?

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Iker Casillas (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor nogometne reprezentacije Španije Vicente Del Bosque smatra da je Iker Casillas izgubio mjesto u prvoj ekipi Real Madrida, jer je bio mirotvorac u reprezentaciji između igrača Kraljevskog kluba i Barcelone.

Posljednjih nekoliko sezona, kada je na klupi Real Madrida sjedio portugalski trener Jose Mourinho, utakmice Real Madrida i Barcelone bile su vrlo nervozne, nerijetko i na rubu incidenta. To je kvarilo atmosferu u reprezentaciji, koju je, prema riječima španskog selektora, spasio upravo Casillas.

"Istina je da je u teškim trenucima za ekipu, kada su dvoboji Barcelone i Reala bili na rubu incidenta, Casillas pomogao i primirio reprezentaciju. Igrači su klupske razmirice ostavili sa strane, te su nastavili niz pobjeda i osvojili Europsko prvenstvo 2012. godine", rekao je Del Bosque španskim medijima pa otkrio:

"Vjerujem da je to loše utjecalo na njegov status u Realu. No budimo realni, on nosi glavne zasluge što je izvukao reprezentaciju iz krize!"

Casillasa je, podsjetimo, u januaru ove godine Mourinho posjeo na klupu, te je na gol postavio novopridošlog Diega Lopeza, koji je doduše mijenjao špansog reprezentativca zbog loma ruke. No čak i kada se Casillas oporavio portugalski trener je ostavio Lopeza na golu, a to ove sezone čini i talijanski stručnjak Carlo Ancelotti.