Nogomet
0

Carroll potpisao za Liverpool do 2016. godine

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Petipogodišnji je ugovor u ponedjeljak kasno navečer za FC Liverpool potpisao 22-godišnji engleski nogometni reprezentativac Andy Carroll, dosadašnji centarfor Newcastle Uniteda.

Riječ je o najvećem transferu u historiji Liverpoola, vrijednom 35 miliona funti, ali i najvećem uopće kad su transferi britanskih nogometaša u pitanju. Isti se može dodatno povećati ispuni li Carroll ugovorne uslove o efikasnosti, ponajprije u vidu osvojenih trofeja, nastupa i golova.

"Klub je dogovorio transfer ranije tokom dana. Njegova je formalizacija zavisila od ljekarskih pregleda koje je igrač sada prošao. Pripast će mu dres s brojem devet", saopćili su iz FC Liverpoola na službenim internetskim stranicama.

Carroll, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Newcastlea u Championshipu sa 17 golova, a dosad u tekućoj za isti klub zabio 11 golova u 19 premierligaških nastupa, naslijedit će tako dres i poziciju u timu Fernanda Torresa, koji je u ponedjeljak prešao u Chelsea.

Igrat će mladi centarfor u napadu s Urugvajcem Luisom Suarezom, koji ranije tokom dana potpisao za Liverpool uz 23 miliona funti tešku odštetu Ajaxu. I on je potpisao na 5.5 godina.