Nogomet
3

Carrera: Dokazali smo da se na Juve mora računati

Totalsport
Massimo Carrera
Massimo Carrera
Nogometaši Juventusa uzeli su bod na Stamford Bridgeu prvaku Evrope Chelseaju, na otvaranju nove sezone Lige prvaka. Juventus je do boda došao nakon zaostatka 0-2.

Inače, cijele prošle sezone Juventus nije izgubio nijednu utakmicu cijelu sezonu talijanske Serije A. I ovu je sezonu otvorio pobjedama (tri u tri utakmice), a sada je neokrznut prošao i gostovanje na Otoku, gdje je gubio prilikom zadnjih šest gostovanja.

"Gubili smo tokom prošlog vikenda kod Genoe, pa smo se vratili i pobijedili. I sada smo gubili, čak s dva razlike, ali opet nismo bačeni na koljena. Ovo je samo još jedan dokaz nama da smo jaki, a drugima da moraju računati na Juventus", rekao je Massimo Carrera, koji za vrijeme trajanja kazne Antonija Contea obavlja dužnost trenera kluba iz Torina.

"Znali smo da će Chelsea stvarati prilike. Predobra su ekipa da ih se potpuno uspije zakočiti, posebno na domaćem terenu. Znali smo i da će markirati Pirla, zbog čega je naša igra bila nešto sporija, manje tečna. Ali, vratili smo se odličnim golovima. Zadovoljni smo, a sada se vraćamo obavezama u Seriji A. Ovo smo odradili na zadovoljavajući način", zaključio je Carrera.