Nogomet
7

Carragher: Niko neće promijeniti Mourinha, navijači Uniteda to moraju prihvatiti

Klix.ba
Jamier Carragher (Foto: AFP)
Jamier Carragher (Foto: AFP)
Bivši igrač Liverpoola, koji trenutno radi kao analitičar Sky Sportsa, Jamie Carragher kazao je da igra Manchester Uniteda u derbiju protiv Liverpoola (0:0) nije onakva kakvu biste očekivali od Uniteda te da niko neće promijeniti stil fudbala koji preferira Jose Mourinho.

Manchester Untied je u remiju sa Liverpoolom imao samo 35 posto posjeda lopte, što je najmanje otkako statistička agencija Opta (od 2003. godine) mjeri taj segment igre.

"Večerašnju predstavu ne bih očekivao od Manchester Uniteda, posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme, ali bih očekivao od Josea Mourinha. Ne mislim da postoji iko u svijetu fudbala ko može bolje neutralisati igru protivnika. Ali, da li će navijači Uniteda biti isfrustrirani zbog toga koliko je tim bio defanzivan u drugom poluvremenu? Niko neće promijeniti Josea Mourinha. Mislim da će Uprava i navijači Uniteda to morati prihvatiti. To je čovjek koji je osvojio dvije Lige prvaka i titule širom svijeta, on će to raditi na svoj način", kazao je Carragher.

United nakon osam odigranih kola ima 14 bodova i sedmi je tim tabele, dok je Liverpool na četvrtom mjestu sa tri boda više. Prvi je Manchester City sa 19 bodova. Manchester United u narednom kolu gostuje Chelseaju na Stamford Bridgeu. Bit će to povratak Josea Mourinha na stadion na kojem je osvojio tri titule prvaka Engleske.