Manchester
0

Carlos Tevez iz Uniteda prelazi u City?

Totalsport
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Britanska radijska stanica talkSPORT svojim je slušateljima saopćila vijest da je argentinski napadač Carlos Tevez, član engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, potpisao ugovor za Manchester City.

Posljednjih se dana u engleskim medijima sugerisalo da su u utrci za potpisivanjem Teveza ostali samo njegov dosadašnji klub Manchester United, u kojem je argentinski reprezentativac igrao na posudbi, ali taj ugovor ističe 30. juna, te njegov gradski rival City. Pisalo se ranije da su i drugi klubovi u igri za njegov transfer, među kojima i Liverpool, koji je, međutim, odustao zbog finansijskih razloga.

Guardian piše da je vijest o Tevezovom potpisu za City preuranjena, ali da omaleni napadač, koji je savjet o nastavku svoje karijere zatražio i od selektora argentinske reprezentacije Diega Maradone, ozbiljno razmatra opciju prelaska u City.

U svakom slučaju, Tevez će, kako pišu engleski mediji, svoju odluku o nastavku karijere obznaniti nakon nastupa za Argentinu u srijedu protiv Ekvadora, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Valja podsjetiti da je vlasnik na ''ekonomska prava'' Teveza agencija MSI, koju vodi Iranac s engleskim prebivalištem Kia Joorabchian.

Manchester City je prošle sedmice doveo iz Aston Ville veznog igrača i engleskog reprezentativca Garetha Barryja, plativši odštetu od 12 miliona funti. U Cityju uz Teveza žele angažirati i paragvajskog napadača iz Blackburna Roque Santa Cruza, koji u svom ugovoru s Roversima ima klauzulu da može otići uz odštetu od 18 miliona funti.