Džeko u lošoj formi
0

Carlos Tevez bi mogao zaigrati od prve minute u subotu

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Slaba forma Edina Džeke i Marija Balotellija, kao i povreda Sergija Aguëra, mogla bi trenera nogometaša Manchester Cityja Roberta Mancinija natjerati na donedavno nepojmljiv potez.

Carlos Tevez bi mogao zaigrati od prve bi minute subotnjeg premierligaškog dvoboja 31. kola između Cityja i Sunderlanda na Etihadu.

Ulazio je argentinski napadač u dvjema posljednjim Cityjevim prvenstvenim utakmicama (u 66. minuti protiv Chelseaja, odnosno 74. protiv Stokea) s klupe. Engleski dnevnik Daily Mirror izvještava da Mancini njegovu formu smatra dovoljno dobrom da mu ukaže priliku da nastupi od prve minute nakon šest mjeseci.

U Manchester se sjajni napadač vratio tek prije mjesec dana nakon što je bez klupskog odobrenja u Argentini proveo tri mjeseca. Sve se to odigralo nakon skandaloznog ispada tokom rgostovanja kod Bayerna u Ligi prvaka, kada je odbio Mancinijev nalog da uđe u igru. Ili na zagrijavanje.

S ugroženom utrkom za premierligaški naslov, nakon što je mu je gradski rival United osam kola prije kraja pobjegao na tri boda razlike, Mancini je spreman okrenuti se novom spasitelju -Tevezu.

Želio bi Talijan, piše Mirror, upariti napadački tandem Tevez – Agüero, koji smatra idealnim, no u tome će ga još neko vrijeme onemogućavati povreda zgloba najboljegaklupskog strijelca, koji je zbog toga propustio meč protiv Stokea.

Ove su sezone, prve Agüerove u klubu, dva Argentinca zajedno na terenu provela svega 85 minuta.

"Ne smijemo si više dopustiti propuštanje niti jednoga jedinog boda. Ukoliko želimo pokušati prestići Manchester United, moramo pobijediti u svih osam preostalih utakmica", rekao je Mancinijev pomoćnik David Platt.