Službeno
0

Carlos Dunga dobio otkaz

Totalsport
Brazilski nogometni savez (CBF) objavio je u nedjelju poslijepodne kako je smijenio dosadašnjeg izbornika Carlosa Dungu i cijeli njegov stručni štab.

Svega nekoliko sati ranije Dunga je najavio kako će se sastati s predsjednikom CBF-a Ricardom Teixeirom kako bi raspravljao o svojoj budućnosti, no za to više nema potrebe jer za dosadašnjeg izbornika očito više nema budućnosti na klupi "seleçaa".

Dunga je za kormilom Brazila bio četiri godine, a u tom je razdoblju osvojio Copa Americu i Kup konfederacija. No, ispadanje u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi nakon poraza od Nizozemske s 2-1 bio je grijeh koji mu čelnici brazilskog nogometa nisu htjeli oprostiti.

U svome je priopćenju CBF naveo kako će ime novog izbornika biti poznato do kraja mjeseca, a brazilski mediji ističu kako za tu poziciju postoje trojica kandidata. Radi se o treneru Palmeirasa i nekadašnjem izborniku Luizu Felipeu Scolariju koji je vodio Brazil do svjetskog naslova 2002., zatim o treneru Corinthiansa Manu Menezesu, te o Leonardu, donedavnom treneru Milana.