Službeno
0

Carlo Ancelotti novi trener PSG-a

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Samo dva sata nakon što je službeno objavio da je raskinuo ugovor s dosadašnjim trenerom Antoineom Kombouareom, francuski prvoligaš PSG je potvrdio da je za novog trenera imenovan talijanski stručnjak Carlo Ancelotti.

PSG je tako postao šesti klub u Ancelottijevoj trenerskoj karijeri, nakon Reggiane, Parme, Juventusa, Milana i Chelseaja. Kombouare mu je ekipa s Parka prinčeva ostavio na prvom mjestu Le Championnata nakon polovine takmičenja s tri boda prednosti pred Montpellierom.

"Sretan sam što sam danas ovdje kao trener PSG-a. Radi se o fantastičnom klubu, a mislim da ga mogu učiniti velikim i u evropskim razmjerima", rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare u Parizu.

Očekuje se da će vrlo brzo Ancelottijev primjer slijediti i David Beckham. Bivši kapiten engleske reprezentacije trebao bi biti prvo januarsko pojačanje Parižana, ali novi trener nije želio spominjati nikakva nova imena koja bi rado vidio u ekipi.

"Mislim da nije dobra ideja imenovati igrače koje bih želio jer mnogi od njih imaju određeni status u svojim klubovima", rekao je 52-godišnji Talijan koji je dvaput odveo Milan do evropskog trona.

Jedan od Ancelottijevih pomoćnika bi trebao postati bivši francuski reprezentativac Claude Makelele, nekadašnji veznjak Real Madrida i Chelseaja.