Kup BiH
21

Čapljina izbacila Borac nakon izvođenja penala

Klix.ba
Čelik-Podgrmeč (Foto: Klix.ba)
U okviru šesnaestine Kupa BiH danas je sa početkom u 17. sati odigrano 14 susreta, a plasman u daljnji tok takmičenja osigurali su: Orašje, GOŠK, Željezničar, Čelik, Rijeka, Zrinjski, Sloga, Radnik, Velež, Slavija, Zvijezda i Široki Brijeg dok su nakon izvođenja penala prošli dalje Olimpic i Čapljina.

Najveće iznenađenje napravila je Čapljina koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila banjalučki Borac. Nakon regularnih 90 minuta rezultata je bio 1:1, a domaća ekipa je bila bolja u izvođenja penala te je na kraju slavila sa 4:2.

Aktuelni prvak BiH i prošlogodišnji osvajač Kupa BiH Željezničar opravdao je epitet favorita i sa 3:0 savladao Slobodu iz Mrkonjić Arada. Strijelci su bili Adilović, Zeba i Brković.

GOŠK je s visokih 3:1 savladao Travnik. Gosti su iznenadili na Piroti i došli do uvjerljive pobjede pogocima Jusufbašića, Bekića i Perića, dok je za domaće pogodio Karič.

Čelik je loše otvorio utakmicu s Podgrmečom. U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja, no na početku drugog dijela susreta Zeničani dolaze u vodstvo preko Čolića, a 10 minuta kasnije Kajkut povećava vodstvo na 2:0. Podgrmeč u posljednjim minutama preko Seferovića smanjuje na konačnih 2:1 za Čelik.

U premijerligaškom duelu između Slavije i Leotara, slavio je tim iz Lukavice pogotkom Raševića.

Olimpic i Vitez su prvih 90. minuta susreta odigrali bez golova pa se pristupilo izvođenju penala nakon kojih je tim s Otoke osigurao prolazak u daljnji tok takmičenja.

Kup BiH, 16-ina finala:

Modriča Maksima-Orašje 0:1 Travnik-GOŠK 1:3 Sloboda (Mrkonjić Grad )-Željezničar 0:3 Čelik-Podgrmeč (Sanski Most) 2:1 Branitelj (Mostar)-Široki Brijeg 0:2 Rijeka (Vitez)-Drina HE (Višegrad) 2:1 Rudar P.-Zrinjski 0:1 Sloga (Doboj)-Tomislav 4:0 Radnik (Bijeljina)-Rudar (Zenica) 3:0

Velež-Mladost (Donji Svilaj) 3:0 Olimpic-Vitez 0:0 (nakon penala 3:0) Leotar-Slavija 0:1 Zvijezda-Rudar (Ugljevik) 5:0 Čapljina-Borac 1:1 (nakon penala 4:2 )