Nogomet
9

Čapljić: Rezultat je najvažniji; Varešanović: Zaslužili smo barem bod

Piše: D. B.
Nakon današnje utakmice 8. kola Premijer lige BiH u kojoj je Željezničar rezultatom 1:0 pobijedio Olimpic, novinarima su se obratili treneri Vlado Čapljić i Mirza Varešanović.

Čapljić je pobjedom započeo svoj mandat na klupi Željezničara, igrom nije impresioniran, ali je istakao važnost osvajanja tri boda.

"Vidjeli smo da imamo velikih problema, teško je u kratkom periodu to riješiti. Danas nam je najbitniji bio rezultat, u ljepoti se nije uživalo. Čeka nas mnogo rada i truda da bi bili na nivou. Čestitam momcima na pobjedi, mnogo su je željeli. Olimpic se pokazao kao kvalitetna ekipa", izjavio je Čapljić.

Potom se novinarima obratio vidno razočarani Varešanović.

"Nažalost, tradicija se nastavlja. Željo je uspio i ove godine pobijediti. Ovaj put smo bili najbliži da prekinemo tradiciju, dominirali smo, ali smo primili gol. Stvarali smo šanse, ali je i dalje problem realizacija. Željezničaru čestitam na pobjedi, a nas čeka nova utakmica teška u Mostaru. Devet bodova do sada ne zadovoljava naše ambicije. Cilj je bio osvojiti više, ali nismo uspjeli. Danas smo zaslužili barem bod", rekao je Varešanović.

Pojačanja u napadu zasad nisu opravdala očekivanja.

"Morat ćemo nešto izmisliti kako bismo počeli postizati golove. Doveli smo dva iskusna napadača, ali dosad nisu proradili", dodao je trener Olimpica.