Nogomet
0

Capellovom nasljedniku dvostruko manja plata

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Fabio Capello je trenutno najplaćeniji nogometni selektor na svijetu. Godišnje zarađuje šest miliona funti, no njegov nasljednik na klupi engleske reprezentacije se neće moći osladiti takvom platom.

Tako, naime, tvrdi News of the World koji je u nedjelju donio vijest kako je većina članova Engleskog nogometnog saveza (FA) odlučila da će sljedeći selekotr zarađivati oko tri miliona funti godišnje. FA je, prilikom dovođenja Capella, odlučio ne škrtariti, ali talijanski stručnjak, barem zasad, nije vratio uloženo. Na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Engleska je igrala vrlo loše i ispala već u osmini finala što je bilo daleko ispod očekivanja vodstva saveza.

Stoga su u FA-u odlučili da na novog selektora, koji bi na kormilo trebao doći nakon Europskog prvenstva 2012., kad Capellu istekne ugovor, neće potrošiti ni približno veliki iznos kao u slučaju Talijana.

Predsjednik FA-a David Bernstein je prije nekoliko dana izjavio da odluka ko će voditi Englesku nakon Capella još nije donesena, ali trebao bi to biti engleski stručnjak.