Zadovoljan nastupom
0

Capello: To je moja Engleska na Euru

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Bivši selektor Engleza Fabio Capello, koji je kroz kvalifikacije izborio nastup na Euru, prateći utakmice nogometaša Gordog albiona gleda na njih kao na svoju ekipu.

Zbog spornog oduzimanja kapitenske trake Johnu Terryju od strane Engleskog nogometnog saveza talijanski strateg je odstupio s dužnosti nekoliko mjeseci prije početka Europskog prvenstva.

"Kada su istrčali protiv Francuza, bilo je to vrlo emotivno za mene. Engleska je postala dio mene, bio je to atraktivan posao i mogućnost da postignemo nešto veliko nakon dugo vremena. Zbog toga sam želio tu poziciju, i zato ju je želio moj prijatelj Roy Hodgson", izjavio je talijanski trener za The Daily Mail.

"Teško mi je gledati susrete Engleza putem televizije, a ne biti na klupi uz aut-liniju. To je velika razlika. Moj san je bio osvajati trofeje i razveseliti ljude na Otoku pa je normalno da mi sve skupa nedostaje", dodao je Capello koji je prokomentirao dvoboj "svojih" Engleza s Francuskom u 1. kolu.

"Prva je utakmica bila izuzetno važna zbog snažnog pritiska na selektora i na tim. Niko nije želio preuzeti veći rizik jer niti jedna ekipa na početku takmičenja nema dovoljno samopouzdanja. Engleska je bila vrlo dobra u odbrani na čelu s golmanom Hartom koji je imao nekoliko vrhunskih dobrana", ocijenio je Talijan.

"Engleska ima ključne igrače na najvažnijim pozicijama. Steven Gerrad i John Terry mogu voditi ovu ekipu. Mislim da će se kvalificirati u drugi krug takmičenja i da će moj nasljednik Roy biti zadovoljan nakon treće utakmice u grupi", zaključio je Capello.