Nogomet
0

Capello propušta vjenčanje sina zbog utakmice na Wembleyju

Totalsport
Capello propušta vjenčanje svog sina (Foto: Reuters)
Capello propušta vjenčanje svog sina (Foto: Reuters)
Nevjerojatnim spletom okolnosti selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello ostao je bez mogućnosti prisustva na vječanju sina Pierfilippa.

Pomno je Capello junior sa izabranicom svog srca, Tizianom, birao datum vjenčanja pazeći na termine svog zaposlenog oca. Njegov je izbor pao na 12. novembra, dan nakon planirane prijateljske utakmice Engleza sa Špancima, aktualnim evropskim i svjetskim prvacima.

Kako je termin utakmice bio petak, 11. novembra, 65-godišnji talijanski trener dao je svoj blagoslov računajući da će dan nakon utakmice bez problema stići na svadbenu svečanost. Mama Capello, Fabijeva supruga Laura, konstantno je nakon određenja termina putovala iz Londona u Milano kako bi logistički pomagala organizaciju sinova vjenčanja.

Nedavno su, međutim, u Engleski nogometni savez (FA) nazvali iz Španskog nogometnog saveza (RFEF), te zamolili za pomicanje utakmice na subotu, 12. novembra zbog Barceloninih reprezentativaca.

Kako će u decembru ekipa Pepa Guardiole igrati Svjetsko prvenstvo klubova, morali su joj pronaći raniji termin odigravanja prve utakmice 1/16 finala Kupa kralja, pa su prvi dvoboj s trećeligašem Hospitaletom zakazali za danas. Zamolili su potom Engleze da im izađu ususret kako bi Barceloninim reprezentativcima omogućili dan odmora više.

Kako se uposlenicima u FA-u prijedlog činio korektnim, o njemu su pokušali obavijestiti Capella. Do njega, međutim, telefonski nisu došli, pa su pristanak dobili od Capellova pomoćnika Franca Baldinija, koji je spremno odgovorio "ne predstavlja problem" bez da je konzultirao šefa.

Nesretni će, vječno ozbiljni i natmureni Talijan, tako u subotu umjesto na svadbenoj svečanosti vlastitog djeteta, koja počinje u 18 sati, u 18.15 izvesti svoju momčad na teren Wembleyja.