Nogomet
0

Capello odbio Inter, Gasperini iduća opcija?

Totalsport
Fabio Capello
Fabio Capello
Šanse da postane novi trener Intera iz Milana opasno su porasle za Gian Piera Gasperinija nakon što je sadašnji selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello odbio tu poziciju.

Nakon odlaska Leonarda u PSG na mjesto sportskog direktora, Inter je u potrazi za trenerom s kojom, bar zasad, i nema puno sreće. Nakon Marcela Bielse, Siniše Mihajlovića i Andrea Villas-Boasa, Fabio Capello je četvrti trener koji ih je odbio.

"Da kontaktirali su nas ljudi iz Intera, ali Fabio ostaje u Engleskoj", izjavio je za The Sun predstavnik, a ujedno i sin talijanskog stručnjaka.

Nagađa se da je Inter Capellu ponudio ugovor na tri sezone u kojima bi zaradio sveukupno oko 23 miliona eura. Trenutno zarađuje više od šest miliona po sezoni na klupi Engleske reprezentacije.

Nakon još jednog propalog pokušaja dovođenja trenera, Inter se okreće novom čovjeku – Gasperiniju. Jer, ako je vjerovati riječima predsjednika Massima Morattija, da nije zainteresiran za trenere koji su pod ugovorom, tada Gasperini i eventualno Delio Rossi postaju dva najozbiljnija kandidata za klupu Intera.