Engleska
0

Capello ne otpisuje Owena

Totalsport
Michaela Owena, napadača Manchester Uniteda i strijelca 40 golova u 89 nastupa za englesku nogometnu reprezentaciju, selektor Engleza Fabio Capello ponovo nije uvrstio na svoj popis.

Kako neće igrati prijateljski dvoboj kod Nizozemske u Amsterdamu sljedeće srijede, Owen, ustvrdio je Capello, ima vremena nametnuti se do Svjetskog prvenstva.

  • Vrata su otvorena svim igračima. Gledao sam Owena protiv Valencije i mogu reći da je igrao dobro. Promašio je puno dobrih prilika no to nije bilo presudno za moj izbor. Sezona ionako još nije počela – izjavio je Italijan na klupi Engleza i nastavio:

  • Owen mora igrati kontinuirano dobro i zabijati golove. Mora biti bolji od napadača koje sam u kadru imao tokom prošle sezone. Sada ima dobru situaciju: igra u velikom klubu i igrat će u Ligi prvaka. Prilika je to koju ne smije propustiti. Mora se vratiti u staru formu. Nažalost, četiri je sezone proveo u klubu koji nije pretendirao na vrh Premiershipa pa tako niti za Ligu prvaka. Hoću reći, nije dugo igrao u istinski dobrom klubu. No, još je mlad. Nema još 30 godina i optimalnu formu će stići povratiti – dodao je Talijan.

Također su engleski mediji danas “provalili” da Talijan planira najtežu moguću prijateljsku utakmicu, i to na egzotičnom mjestu: volio bi se u FIFA-inom terminu 14. decembra suprotstaviti Brazilu Carlosa Dunge u katarskoj Dohi. Svrha te utakmice bila bi najteži mogući test za njegove zvijezde prije odlaska na SP, i to u klimatski sličnim uvjetima onima koji će sljedećeg ljeta vladati u Južnoafričkoj Republici.

Izvjesno je da se većini menadžera engleskih klubova putovanje dugo pet hiljada kilometara neće svidjeti u tom vrlo važnom dijelu sezone.

Iz Engleskoga nogometnog saveza (FA) zasad nisu komentirali planiranje prijateljskog dvoboja s Brazilcima. Potvrdili su ga iz Katarskog nogometnog saveza, otkrivši da im je FA izrazio želju za organizacijom prijateljske utakmice u Dohi u dotičnom terminu.