Želi se baviti trenerskim poslom
2

Capello: Istina je da sam pregovarao s Interom

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Bivši selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello priznao je da je pregovarao o dolasku u Inter prije no što je trenerom Nerazzurra imenovan Andrea Starmaccioni.

Vrlo brzo nakon što je u februaru podnio ostavku na mjesto izbornika "tri lava" Capella su talijanski mediji proglasili glavnim favoritom za nasljeđivanje Claudija Ranierija u Interu. Strategom milanskog kluba na koncu je u martu ipak imenovan 36-godišnji Stramaccioni, dotad trener u klupskom omladinskom pogonu, a Capello je u srijedu, u razgovoru s talijanskim novinarima, priznao da je pregovarao s Nerazzurrima.

"Želio bih se baviti trenerskim poslom još dvije godine, a čak i ako ne bude velikih prilika, nastavit ću raditi. Nedavno sam pregovarao s Interom, ali nismo se dogovorili. Zašto? Ne mogu vam reći, pitajte Massima Morattija", izjavio je 65-godišnji stručnjak.

Nije Capello želio otkriti ni razlog odlaska s engleske klupe.

"Ne smijem reći što se dogodilo jer je takav dogovor s Engleskim nogometnim savezom, ali mogu reći da su željeli imati na klupi engleskog trenera. Kad sam dolazio tamo, mislio sam da ću raditi s igračima koji ne treniraju puno. No, pokazalo se da zapravo naporno rade na treninzima. Međutim, Englezi će početi pobjeđivati tek kad budu manje igrali, igrači se previše izmore tokom sezone", zaključio je Capello.