Nogomet
0

Capello i službeno postao ruski selektor

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Fabio Capello (Foto: Arhiv/AFP)
Talijanski stručnjak Fabio Capello u četvrtak je i službeno potpisao dvogodišnji ugovor s Ruskim nogometnim savezom, čime je postao selektor Zbornaje komande.

Cilj bivšeg engleskog selektora je odvesti Rusiju na Svjetsko prvenstvo 2014., a ovisno o rezultatima koje bude postizao, moguće je da će mu ugovor biti produžen.

"Pažljivo ću pratiti sve ruske klubove, a posebno nastupe mladih igrača. Rusija ima velike mogućnosti i ogroman potencijal", naglasio je Capello.

Rusi su na Euru u Poljskoj i Ukrajini ispali u prvoj fazi takmičenja, a kapiten Andrej Aršavin se odbio izviniti navijačima za loš nastup, te ih je čak javno izvrijeđao.

"Razgovarat ću s Aršavinom i istražiti odakle taj nedostatak ljubavi prema navijačima i prema ruskom dresu", najavio je Capello.

Talijan je istaknuo i kako postoji mogućnost davanja državljanstva zanimljivim stranim igračima koji bi pomogli u pomlađivanju reprezentacije.

"Ne treba zaboraviti da reprezentacije poput Njemačke ili Italije imaju igrače s dvojnim državljanstvom", zaključio je Capello.