Nogomet
0

Capello i dalje u problemima sa zakonom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Problemi novog izbornika engleske nogometne reprezentacije Fabia Capella sa zakonom se nastavljaju. Nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog izbjegavanja plaćanja poreza, Capello je sada pod povećalom pravosudnih organa zbog navodnog davanja lažnog iskaza na sudu.

Capello je bio svjedok na suđenju šestorici osoba, među kojim su bili i nekadašnji direktor Juventusa Luciano Moggi, te Davide Lippi, sin bivšeg talijanskog izbornika Marcela Lippija, koji su optuženi da su prisiljavali igrače i trenere da potpišu ugovore za agenciju Gea sport. Agencija je vodila poslove brojnih talijanskih igrača i menadžera, a talijansko pravosuđe smatra kako su prilikom potpisa ugovora korištene nezakonite mjere prisile i iznude.

Engleski izbornik je dao je iskaz u kojem tvrdi kako se nikada nije bavio transferima i kako nema veze sa spomenutim slučajem. Međutim, njegove riječi izazvale su sumnju kod pravosudnih organa, baš kao i iskaz direktora Juventusa Antonia Girauda.

Capello je pod Moggijem trenirao Romu od 1999. do 2004. i Juventus od 2004. do 2006. godine što je i najviše zanimalo sud u Rimu. Za sada još nije poznato koji dio svjedočenja je izazvao sumnju kod državnog tužitelja, Luce Palamara no prema talijanskom zakonu za laganje pod prisegom prijeti kazna do šest godina zatvora.