Poraz Engleza
0

Capello: Brazil, nikad jači suparnik

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U subotu je u Dohi odigrana prijateljska nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili Brazil i Engleska. Južnoamerička momčad slavila je pobjedu 1-0.

Zaslužan za to bio je Nilmar koji je u 47. minuti utakmice glavom proslijedio jednu dubinsku loptu u mrežu engleske momčadi, a valja naglasiti i da je Brazil na ovoj utakmici bio neprecizan s bijele točke (Fabiano), te i pomalo nesretan budući da je jedan udarac zaustavila lijeva stativa (Lucio).

Englezi nisu u punom sastavu odigrali ovaj susret, pa dominaciju brazilske reprezentacije ne treba pripisati samo igri Dungine momčadi. Nedostajali su selektoru Fabiju Capellu Terry, Lampard, Gerrard, Ferdinand, Cole, Heskey..., o čemu je nakon poraza pričao Talijan na klupi otočke momčadi.

  • Mislim da smo igrali utakmicu protiv najbolje svjetske momčadi u njenom punom sastavu. U svakom slučaju Engleska, od kada je ja vodim, nije se ogledala s jačim suparnikom. Nama su nedostajali neki igrači, pa bih rekao da je Brazil vrlo dobra momčad, no da bi moja udarna jedanaestorica odigrala bolje, no što smo odigrali lišeni njihove pomoći - kazao je Capello, čiju je momčad nahvalio selektor pobjedničke, Dunga, kazavši kako se vidi da su Englezi napredovali pod njegovim vodstvom.