Autobiografija
0

Cannavaro: Zidane je jedan od najprljavijih igrača

Totalsport
Fabio Cannavaro, 35-godišnji nogometaš Juventusa i talijanske reprezentacije, ozbiljno je napao nekada najboljeg svjetskog igrača Zinedinea Zidanea.

Nedavno je u javnosti objavljena autobiografija Cannavara, koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine bio kapiten Italije, koja je postala svjetski prvak, te je Cannavaro proglašen za najboljeg igrača na tom takmičenju.

U finalnom susretu tog prvenstva Italija je pobijedila Francusku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a utakmicu je obilježio sukob Materazzija i Zidanea, koji je kulminirao u trenutku kada je Francuz glavom udario talijanskog igrača u prsa.

Cannavaro se dotakao te scene u svojoj autobiografiji, ali i kompletnog viđenja Zidanea kroz karijeru.

  • Zidane je jedan od nogometaša kojeg nikada nisam volio, niti igrati protiv njega, ni uz njega kao nogometaša, mogu govoriti lijepo. Nikada nije bio pošten igrač - govori Cannavaro u autobiografiji, te nastavlja:

  • Sigurno da je bio jedan od najboljih nogometaša u svoje vrijeme. Možda i najbolji. No, nikada nisam osjetio u njemu fer igrača, nije imao takta, nije bio kulturan na terenu, niti pošten.

Podsjetimo da se Cannavaro stalno razmimoilazio sa Zidaneom u karijeri. Zidane je igrao u Juventusu do 2001. godine, a Cannavaro je tamo došao 2004. Potom se Talijan 2006. godine preselio u Real, kada je Francuz baš završio karijeru.

Sada je Cannavaro napustio Real i to u godini kada se Zidane, kroz dužnosničke funkcije, vraća u klub iz Madrida.