Nogomet
0

Cannavaro: Volim Mourinha jer je inteligentan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Portugalski trener Jose Mourinho uglavnom je u svom radnom vijeku oko sebe stvorio veliki krug neprijatelja i onih kojima se ne sviđa njegov nagi karakter.

Jedino ga vole oni s kojima je nekada radio ili sada, kada je obljubljen u Interu, makar i tamo vrlo često upada u svađe s navijačima. Ipak, talijanski nogometni reprezentativac Fabio Cannavaro je jedan od primjera koji ne potvrđuje pravilo. Makar nikada nisu radili zajedno, ovaj 35-godišnji obrambeni igrač Juventusa ga voli.

  • Cijenim ga jer je inteligentan. Zna vrlo dobro taktizirati s medijima i ako nešto ne valja u njegovoj momčadi, skrije to bez problema, jer odvlači pozornost na sebe izjavama. Cijenim ga i kao vrsnog trenera, taktičara i poznavatelja nogometa. U svakom slučaju, sigurno je jedan od najboljih u posljednje vrijeme - rekao je Cannavaro, ali nije zaboravio dodati:

  • Ne volim ga jer se često ponaša kao da je on glavni sud na svijetu. Njegova uvijek mora biti zadnja i često se postavlja iznad svega i svakoga. No, to je njegov stil. Nije mi zbog toga skroz odbojan, ali da ima malo više taktičnosti imao bih samo lijepe riječi za njega.