Sporna suspenzija
0

Cannavaro traži nadoknadu štete zbog narušavanja ugleda

Totalsport
Paolo Cannavaro
Paolo Cannavaro
Kapiten Napolija Paolo Cannavaro (31) odlučio je tražiti nadoknadu štete od Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) i Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) zbog suspenzije koja mu je izrečena, pa poništena.

Podsjetimo, FIGC je u decembruu oduzeo Napoliju dva boda zbog navodne umiješanosti u kladioničarsku afere Scommessopoli. Paolo Cannavaro i njegov suigrač Gianluca Grava bili su, pak, suspendovani na šest mjeseci zbog propuštanja izvještavanja nadležnih tijela o pokušaju namještanja. Sporna je bila utakmica Serije A između Sampdorije i Napolija igrana 16. maja 2010. godine koju je sastav iz Genove dobio s 1-0. Bivši rezervni golman Napolija Matteo Gianello je tražio da Cannavaro i Grava učestvuju u namještanju, što su oni odbili, ali nisu prijavili nemoralnu ponudu.

Sredinom januara Žalbeni sud FIGC-a usvojio je žalbu Napolija, vratio im dva boda, a Cannavaru i Gravi poništio suspenzije. Cannavarovi advokati, međutim, tvrde da je njihovom klijentu narušen ugled i sada od FIGC-a i CONI-a traže finansijsku nadoknadu štete.

Mlađi brat proslavljenog talijanskog reprezentativca Fabija Cannavara karijeru je počeo u Napoliju u čije se redove, nakon epizoda u Parmi i Veroni, vratio 2006. godine.