"Poljska i Ukrajina nesigurne"
6

Campbell upozorio navijače: Ne rizikujte, Euro gledajte na TV-u

Totalsport
Bivši stoper Tottenhama, Arsenala i engleske nogometne reprezentacije Sol Campbell (37) odaslao je upozoranje engleskim navijačima koji su planirali ići bodriti boje "Tri lava" na Euro u Ukrajinu i Poljsku.

"Ostanite kući, gledajte Euro na televiziji. Nemojte rizikovati, inače bi se mogli vratiti kući u kovčezima. Mislim da su pogriješili (što su dodijelili Euro Ukrajini i Poljskoj, op.a.), jer ono što su trebali reći je da riješe svoje vlastite probleme prije turnira. Ne zaslužujete tako prestižni turnir u svojoj zemlji dok ne riješite svoje probleme", poručio je vlasnik 73 nastupa u reprezentativnom dresu Engleske za BBC-ovu Panoramu.

Campbell smatra da engleskim navijačima u Ukrajini i Poljskoj prijeti preveliki rizik od nasilja i rasizma, te zemlje smatra općenito nesigurnima.

Već ranije porodice nekolicine engleskih tamnoputih reprezentativaca poput Thea Walcotta, Joleona Lescotta i Alexa Oxlade-Chamberlaina kazale su da nemaju namjeru putovati na Euro navevši kao glavni razlog strah od mogućeg rasističkog zlostavljanja.