Nogomet
0

Camacho želi da Del Bosque ostane selektor Španije i poslije EP

Anadolija
Del Bosque i Camacho (Foto: EPA)
Del Bosque i Camacho (Foto: EPA)
Jose Antonio Camacho (60), nekadašnji fudbaler Real Madrida i reprezentativac Španije nada se da će Vicente del Bosque ostati selektor "crvene furije" i nakon Evropskog prvenstva koje će se ovog ljeta održati u Francuskoj.

Del Bosqueov status nakon Euro 2016 na klupi Španije, na kojoj je osam godina, obavijen je velom tajne. Međutim, Camacho nema nikakvu dilemu.

"Del Bosque je trener kojeg trenutno najviše volim i mislim da bi trebao nastaviti da radi sa reprezentacijom i poslije Euro 2016. Nadam se da će Španija odbrabniti naslov šampiona Evrope. Svi rivali će davati svoj maksimum protiv nas. Gledao sam nedavno Njemačku i Francusku, svi znaju da protiv Španije moraju igrati na način da svaki igrač mora naporno raditi i žrtvovati se. Znam kakav će spisak Del Bosque objaviti i sviđa mi se. Kažem ovo, jer se Del Bosque i ja razlikujemo u možda jednom ili dva imena", kazao je Camacho za španske medije.

Camacho je kao reprezentativac Španije 1984. godine igrao finale Evropskog prvenstva. Kasnije je kao selektor svoju zemlju odveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2002. godine.

Del Bosque je od dolaska na klupu Španije 2008. godine osvojio naslov šampiona svijeta 2010., a zatim i Evrope 2012. "Crvenu furiju" je vodio u 107 utakmica ostvarivši 83 pobjede uz deset remija i 14 poraza.