Nogomet
0

Camacho gol Ville proslavio udaranjem mikrofonom po ustima

Totalsport
Jose Antonio Camacho (55), legendarni nogometaš Reala, bivši španski selektor i aktelni trener Osasune, na privremenom je radu u Južnoafričkoj Republici kao TV-komentator.

Internet je preplavio video njegove reakcije nakon pobjedničkog gola Davida Ville u posljednjemu četvrtfinalnom svoboju Svjetskoga nogometnog prvenstva, kojim je Španija osigurala historijski plasman u polufinale Mundijala 1-0 pobjedom nad Paragvajem.

Cijelu je akciju iz 83. minute, od ključnog prodora Inieste i asistencije omalenog Barcelonina veznjaka za Pedra Rodrigueza, Pedrove stative i potom, konačno, Villina gola nakon dva nova odbijanja lopte od stative, Camacho pratio urlajući, sasvim bez kontrole. Nakon toga nekoliko se puta udario mikrofonom u predio usta.

Privrženi TV-komentator vodio je špansku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji 2000., kao i na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji 2002. godine. Oba je natjecanja završio u četvrtfinalu izgubivši na Euru od kasnijih pobjednika Francuza, a na Mundijalu od sudomaćina Južnokorejaca.

Ne čudi stoga što mu je plasman u polufinale ovoliko znači!