Nogomet
0

Calderon: Kandidujem se za predsjednika Reala

Totalsport
Ramon Calderon
Ramon Calderon
Bivši predsjednik madridskoga Reala Ramon Calderon potvrdio je španskom sportskom dnevniku As da se namjerava kandidovati za mjesto s kojeg je bio primoran otići.

Namjera mu je sprati ljagu sa svoga imena nakon što je osramoćen morao napustiti predsjedničku funkciju koju je u prošlosti obnašao. A ljaga na njegovo ime, podsjetimo, bačena je onoga trenutka kada se saznalo da je manipulisao članovima i glasovima na godišnjoj skupštini kluba.

"Dvije i pol godine ljudi me pogrešno optužuju. Kažu da sam klupskom kreditnom karticom kupovao privatne stvari i nikada vratio novac, u pitanje dovode moju čast i u cijelu nedokazanu priču uvode moju djecu. Sve je to na sudu, gdje će se dokazati da to nije tako. Želim i dokazati da predsjednikom Reala ne može postati ko god. Odlučio sam prestati šutjeti jer želim sprati ljagu sa svog imena", tvrdi.

Calderon želi dokazati kako još uvijek uživa povjerenje dijela ogromne vojske navijača-članova (socios), i to one grupe koju je stajala iza Josea Bernabeua, nedavno protjeranog direktora kluba, koji je bio zadužen upravo za rad sa sociosima. Već se spominje da ima 18.000 glasova na koje može računati, što će svakako izazvati sablazan među navijačima kluba. Ipak, bivši predsjednik ne smatra da to ponovno može postati.

"Da vam iskreno kažem, neću pobijediti na izborima, samo ih želim zakomplikovati. Želim javno debatovati s Florentinom Perezom (izgledni kandidat za mjesto predsjednika, op. a.), za šta smatram da on nije sposoban. Želim da se mjesto predsjednika zasluži", rekao je Calderon.

Inače, u ovom se trenutku niti Perez, niti Calderon još uvijek nisu službeno izjasnili o utrci za predsjedničku fotelju. Očekuje se da to učine vrlo brzo.