Kaka
0

"Čak je i baka bila ljuta na sudiju"

Totalsport
Kaka (Foto: AP)
Kaka (Foto: AP)
Brazilski nogometni reprezentativac Kaka dobio je u dvoboju protiv Obale Bjelokosti svoj prvi crveni karton u karijeri u dresu brazilske ekipe, a ukupno treći u karijeri.

Riječ je o dvoboju odigranom u sklopu 2. kola Svjetskog prvenstva u G skupini, u kojem je Brazil pobijedio s 3-1, te je već nakon drugog nastupa osigurao proboj među 16 najboljih.

Sedam godina izdržao je Kaka bez isključenja u karijeri. Nogometni as poznat po svojoj religioznosti, prva dva crvena kartona dobio je još u počecima karijere, dok je igrao za Sao Paulo. Realno govoreći, trebao je nastaviti taj niz utakmica bez crvenog kartona i protiv Bjelokošćana, jer mu ga je sudija Lannoy pokazao sasvim nepotrebno.

Kaka je prvi žuti karton dobio u 85. minuti, a onda samo tri minute kasnije i drugi, isključujući, iako neopravdano, nakon navodnog udaranja laktom Kadera Keite, budući da je Keita lagani kontakt uvelike preuveličao i valjao se po terenu , a nakon isključenja Brazilca je ponovo živahno trčkarao terenom. No, Kaka se, zapravo, samo postavio u ''obrameni stav'', budući da se Keita, ničime izazvan, zaletio u njega.

"Čak je i moja baka bila ljuta na sudija zbog tog crvenog kartona. Bio je to sasvim normalan start. Nažalost, suparnički igrač je uvelike preuveličao situaciju. Da sam izgubio kontrolu i napravio incident koji zaslužuje isključenje, sigurno bih se ispričao. No, nisam, pa nema ni izvinjena" priča Kaka.

Dobio je jednu utakmicu suspenzije, pa će morati propustiti utakmicu protiv Portugala. Budući da je Brazil već nakon dva kola osigurao plasman u osminu finala, Kaka će se nastupima za ''seleçao'' vratiti u osmini finala.

"Možda taj crveni karton i nije tako loš. Dobio sam nekoliko dana više za povratak u pravu formu. Priznajem da fizički još nisam na maksimalnoj razini i dva ili tri dana više za trening će biti od pomoći."

U Južnoafričku Republiku je stigao nakon sezone u Realu obilježene povredama i ne baš naročitim partijama.

"Imao sam puno problema s fizičkom spremom. To je za mene nešto najgore, jer sam uvijek vodio sportski život i vodio veliku brigu o održavanju dobre fizičke pripremljenosti. Jako me smetalo što na terenu nisam mogao pružati svoj maksimum. Ovdje, na Mundijalu, protiv Sjeverne Koreje nisam odigrao baš dobru utakmicu, ali protiv Obale Bjelokosti sam već bio puno bolji. Osjetio sam veliko olakšanje nakon dobro odigrane partije", priznaje Kaka.

Na kraju, 28-godišnji play-maker kaže da mu najveću motivaciju predstavlja kada na televiziji vidi kako na glasovitoj brazilskoj plaži Copacabani na hiljade njegovih sunarodnjaka ''igraju zajedno s reprezentacijom'' i slave njihove uspjehe.

"Kada vidim slike s Copacabane, obuzmu me emocije. Ali, ne prate nas samo na Copacabani, prate nas milioni Brazilaca u domovini. Igramo za te ljude, za naš narod. To je najveći mogući motiv", zaključio je Kaka.