Casillas teško povrijeđen
37

Čak 67 posto navijača Reala želi da Lopez brani u El Clasicu

Totalsport
U srijedu navečer će nogometaši Real Madrida i Barcelone odigrati prvu polufinalnu utakmicu Kupa kralja. El Clasico se igra na Realovom stadionu, na Santiago Bernabeu.

Ove sezone Real grca u problemima, a jedan od posljednjih koji im se dogodio je teška povreda prvog golmana Ikera Casillasa (prijelom palca lijeve ruke). Zbog njegovog tromjesečnog, ili dužeg izbivanja, Real je na brzinu doveo 31-godišnjeg Diega Lopeza, dotadašnjeg golmana Seville. Taj iskusni golman se tačnije vratio u Real čije je boje branio od 2000. do 2007. godine, ali je samo dvije sezone bio u prvoj ekipi kao rezerva Casillasu.

I odmah po povratku Lopez je zavrijedio povjerenje navijača Reala koji se u velikoj većini slažu da bi baš Diego Lopez trebao braniti u El clasicu. Čak 67 posto navijača zagovara da Lopez stane između stativa.

Debelo, u smislu povjerenja navijača, ispod Lopeza je Antonio Adan, čovjek kojeg je trener Jose Mourinho nedavno po prvi put gurnuo u prvu ekipu i to na uštrb tada zdravog Casillasa. Taj je njegov čin razbuktao je veliki požar u svlačionici Reala, ali i mnogo šire.