Nogomet
0

Cagliariju oduzeta tri boda

FENA
Italijanski nogometni savez kaznio je prvoligaša Cagliari oduzimanjem tri boda zbog bizarnog slučaja u kojem je Cagliari bez dopuštenja Saveza pokrenuo sudski spor protiv bivšeg igrača koji je u medijima diskreditirao klub.

Cagliari je tužio Gianlucu Grassadoniju, koji je za klub sa Sardinije igrao do 2003. godine, a sada je član trećeligaša Salernitane. Grassadonia se kritički osvrnuo na svoj boravak u Cagliariju, posebno optuživši predsjednika Massima Cellina, koji je pokrenuo sudsku parnicu. Italijanski savez smatra da je Cagliari prekršio temeljna pravila i sportski spor neopravdano i bez dopuštenja prenio na civilni sud.

"Mojim igračima mogu samo reći da su nam ovi bodovi oduzeti privremeno jer je ovakva odluka potpuno besmislena. Radi se o nesporazumu, a svi u Italiji znaju da se Cagliari uvijek pridržavao propisa", kazao je predsjednik kluba Cellino, kojemu je Savez na jednu godinu zabranio obavljanje bilo kakve dužnosti u nogometu i kaznio ga sa 10.000 eura, a klub dodatno s 20.000 eura.

Ukoliko kazna ostane na snazi, Cagliari će najvjerovatnije ispasti iz lige. Sada ima 15 bodova iz 25 utakmica, a devet bodova ga dijeli od pozicije koja znači opstanak u Seriji A.