Serie A
0

Cagliari šokirao Zemana i Romu na Olimpicu

Totalsport
Nogometaši Cagliarija nagomilali su pritisak na trenera Rome Zdeneka Zemana, nakon iznenađujuće pobjede 4-2 usred Olimpica u susretu 23. kola Serije A.

Romi je ovo bila peta utakmica u prvenstvu nakon zimske stanke. Niti u jednoj od njih nije pobijedila, osvojila je samo dva mršava boda u tom periodu. Cagliari je, pak, osvojio 8 od mogućih 12 bodova u zadnja četiri prvenstvena nastupa. Prije toga je imao šest uzastopnih poraza.

Nainggolan je doveo goste već u 3. minuti na Olimpicu, ali je Romin kapetan Francesco Totti poravnao rezultat u 35. minuti. Nakon kratkog dodavanja Florenzija iz slobodnog udarca, lukavo je šutirao iskosa s lijeve strane u bliži ugao suparničkog golmana.

Na samom početku drugog poluvremena, nakon samo tridesetak sekundi igre, Romin golman Mauro Goicoechea je groznom greškom ponovno omogućio vodstvo gostima. Nakon centaršuta Evelara s lijeve strane je loptu ugurao u svoju mrežu, iako nije bio pod nikakvim pritiskom.

U 53. minuti je Sau udarcem glavom povećao prednost gostiju, a u 71. minuti je Pisano loptu odbijenu od stative pospremio u mrežu za debakl domaćina, koji je samo malo ublažio Marquinho u 3. minuti sudijske nadoknade. 

Serie A, 23. kolo:

Roma – Cagliari 2-4 (Totti 35, Marquinho 90+3 / Nainggolan 3, Goicoechea 46 – ag, Sau 53, Pisano 71)

Tabela: 1. Juventus 49 (-1), 2. Napoli 46 (-1), 3. Lazio 43 (-1), 4. Inter 40 (-1)… 8. Roma 34… 14. Cagliari 24…