Nogomet
1

Cafu izbačen iz brazilske svlačionice nakon poraza

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni brazilski nogometaš Cafu (44) izbačen je iz svlačionice Seleçaa u trenucima kad je htio pružiti utjehu igračima nakon debakla protiv Njemačke.

Brazil je u polufinalu Svjetskog prvenstva kojem je domaćin poražen od Njemačke s nevjerovatnih 7-1, što je u zemlji praktički doživljeno kao tragedija. Utučene igrače nakon utakmice je želio utješiti dvostruki svjetski prvak Cafu, čovjek koji je skupio 142 nastupa za reprezentaciju, ali predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Jose Maria Marin mu je rekao da ode.

"Predsjednik Marin je rekao da ne želi strance u svlačionici. Rekao sam mu da ja nisam stranac i da samo želim zagrliti dečke, pružiti im nekakvu utjehu. Nisam namjeravao razgovarati ni o čemu drugom, došao sam isključivo zato što su momci trebali podršku. Bio sam iznenađen što sam praktično izbačen iz svlačionice. Ponizno sam otišao", prepričao je Cafu za ESPN.

"Doživio sam slično 1998. godine i znam kakav je osjećaj izgubiti na SP-u. Znao sam da je momcima potrebna pažnja i utjeha u tom trenutku. Nisam bio tamo radi samopromocije, ne trebaju mi takve stvari. Došao sam zagrliti Luiza Felipea Scolarija i Carlosa Alberta Parreiru", zaključio je bivši brazilski kapiten.