Nogomet
86

Čačić: Imali smo jednu grešku i bila je kobna, ali ovo je sport

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor Hrvatske Ante Čačić dao je svoj komentar na utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva u Francuskoj u kojoj je Hrvatska nakon produžetaka poražena od Portugala rezultatom 1:0.

"Portugal je odlučio igrati na kontranapade i sa korištenjem osam igrača iza lopte. Napravili smo jednu grešku i bila je kobna. Izgubili smo loptu visoko gore i primili gol. Sve čestitke igračima na zalaganju i borbenosti. Idemo dalje i spremati se za kvalifikacije za Rusiju", kazao je Čačić za HRT.

Iako su završili prvi u grupi ispred Španije, Turske i Češke, Vatreni su u osmini finala otišli na Portugal koji ih je savladao prvom pravom pretnjom i to u 117. minuti.

"Imamo za čim žaliti. Puno smo toga napravili. Bili smo bolja ekipa, ali fudbal se igra za golove i Portugal ide dalje. Nismo dozvolili nijednu pukotinu ispred našeg gola osim te situacije u zadnjim minutama", smatra Čačić, te na pitanje o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji odgovara: "Nisam toliko optimističan kao vi. Mi ćemo igrati dvije utakmice bez domaćih navijača. Samo prvi ide direktno, ali se nadam da ćemo skupiti snagu da se plasiramo".

Čačić smatra da je bilo mnogo pozitivnih stvari koje je Hrvatska uradila na Euru.

"Moramo biti radosni na ono sve što je reprezentacija napravila. Hrvatska javnost je živjela za reprezentaciju i to je jedna dobit. Ovo je sport i ovo moramo prihvatiti", rekao je Čačić.