Mladi golman Lecha
0

Burić: Nisam u kontaktu sa Sušićem, moram redovno igrati

Totalsport
Jasmin Burić
Jasmin Burić
Bosanskohercegovački mladi golman Lecha iz Poznana Jasmin Burić (24) kaže kako će učiniti sve da ostane prvi izbor na golu poljskog kluba, ali i priželjkuje poziv bh. selektora u budućnosti.

Burić je u prošlom kolu poljskog prvenstva, kada je Lech u Poznanu s 1:0 savladao Koronu Kielce, pokazao svoje golmanske kvalitete. "Učinio sam sve što sam mogao da se na najbolji način predstavim protiv Korone. Mislim da mogu braniti do kraja godine bez prestanka. Vjerujem da bi se to moglo dogoditi, ali isto tako znam da će borba za mjesto na golu biti žestoka", kaže Burić, kojem je najveća konkurencija iskusni Krzysztof Kotorowski (35).

"U Lechu sam tri godine i uvijek sam želio da budem prvi izbor na golu. Branio sam najprije u početnoj postavi, no posljednjih 12 mjeseci nije baš bilo toliko uspješno. Moje rivalstvo sa Kotorowskim je žestoko. 'Kotor' je dobar prijatelj, ali bez obzira na to borba za mjesto na golu će se nastaviti"m rekao je Burić.

Lech će u 11. kolu poljske Ekstraklase gostovati kod Lechie u Gdansku. Prilika za nove odbrane bosanskohercegovačkom golmanu i nova dokazivanja.

"Ne znam da li ću imati više posla nego u prošloj utakmici. Teško je sada predviđati utakmicu koja se igra u subotu. Očekujem napade Lechie u prvih 20 minuta, no to mi ne smeta", izjavio je Burić.

Mladi golman se osvrnuo i na baraž.

"Bh. reprezentacija se mora nadigravati s Portugalom u doigravanju za Euro. Dakako, ne čeka nas jednostavan zadatak. Redovno poziv dobiva moj saigrač iz Lecha Semir Štilić. Ja trenutno nemam kontakte s našim selektorom. Moram najprije redovno igrati u klubu, a onda se mogu nadati pozivu u nacionalni tim", dodao je Burić na kraju.

Burić je rođen u Zenici, ponikao je u zeničkom Čeliku, a 2009. godine prešao je u Lech. Debi u poljskom klubu imao je 4. oktobra iste godine protiv Arka Gdynie.

Vezani članci