Uspjeh bh. nogometaša
0

Burić i Štilić s Lechom u četvrtfinalu Kupa Poljske

Totalsport
Semir Štilić
Semir Štilić
Nogometaši Lecha iz Poznana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Poljske. Slavili su, doduše tek kroz produžetke, protiv domaće Polonije.

I prije same utakmice trener Lecha Jose Maria Bakero kazao je kako je „cilj osvojiti Kup, pa zato i ulazimo u utakmicu s Polonijom maksimalno ozbiljno. To, istina, nije ekipa koja igra spektakularno, ali kod kuće su opasni, mogu postizati golove i biti jako opasni. Ne možete ih ignorirati “.

I, upravo ono o čemu je trener gostiju iz Poznana pričao, moglo se vidjeti od prve minute. Polonia je povela u 15. minuti. Daniel Maka je utrčao u kazneni prostor Lecha, pucao, lopta odskočila ispred bh. golmana Jasmina Burića, a na kraju je sve to dobro pratio i pogodio Jean Paulista.

Izjednačio je Lech u 57. minuti. Grzegorz Wojtkowiak, kapiten gostiju, ušao je u šesnaesterac domaćih i preciznim udarcem pogodio za 1:1. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, pa se moralo igrati još dodatnih pola sata.

U međuvremenu je Bakero izvršio sve tri izmjene, a u 74. minuti je umjesto srbijanskog internacionalca Voje Ubiparipa priliku dobio bh. reprezentativac Semir Štilić, dok je mladi Jasmin Burić branio od prve minute.

U prvom produžetku, preciznije u 100. minuti, Artom Rudnevs, 23-godišnji Latvijac, pogodio je za prvo vodstvo Lecha iz penala i na kraju pobjedu, odnosno plasman u četvrfinale. Potvrdio ju je još jednim pogotkom u 109. minuti.

Poljski kup, osmina finala:

Polonia B. – Lech 1-1, 1-3 (Paulista 15/ Wojtkowiak 57, Rudniev 100, 109)