Nogomet
1

Bundesliga: Ubjedljivi trijumfi Bayerna i Leverkusena, Hoffenheim konačno pobijedio

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Nakon sinoćnjeg remija Koelna i Ingolstadta danas je u terminu od 15:30 sati odigrano pet mečeva sedmog kola Bundeslige.

Prvu pobjedu sezone ostvario je Hoffenheim na gostovanju u Augsburgu. Gostima je za vodeći pogodak trebalo svega deset minuta, a strijelac za 0:1 bio je Kevin Voland. U finišu prvog pouvremena gol za 1:1 postigao je Ja-Choel. Prvi trijumf Hoffenheimu donijeli su svojim drugim pogotkom Kevin Volland koji je ovog puta bio precizan sa jedanaest metara, odnosno Jonathan Schmid koji je pogodio u 73. minuti. Svih 90 minuta u pobjedničkom timu odigrao je Ermin Bičakčić.

Nove bodove upisao je i Bayer Leverkusen pobijedivši kao gost Werder iz Bremena rezultatom 3:0. Mehmedi je u 31. minuti pogodio za vodstvo Apotekara, da bi do kraja trijumf potvrdili Brandt i Kampl.

Gostujući trijumf ostvario je i lider Bayern nad Mainzom na gostujućem terenu. Junak Bavaraca ponovo je bio sjajni Robert Lewandowski koji je danas bio dvostruki strijelac, dok je konačnih 0:3 dvadeset minuta prije kraja postavio Coman. Prethodno je Thomas Muller propustio realizovati jedanaesterac za goste.

Stuttgart bodove iz Hannovera nije uspio okruniti trijumfom nad Borussijom M'gladbach. Gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 3:1. M'gladbach je za kratko vrijeme došao do prednosti od 2:0 golom Xhake i autogolom Gentnera. Do kraja prvog poluvremena pogodak za smanjenje rezultata postigao je Ginczek iz jedanaesterca, da bi trijumf gostiju u finišu potvrdio Raffael. Svih 90 minuta u domaćem timu odigrao je Toni Šunjić.

Bundesliga, sedmo kolo:

Mainz – Baern 0:3 Bremen – Leverkusen 0:3

Augsburg – Hoffenheim 1:3 Stuttgart –M'gladbach 1:3 Wolfsburg – Hannover 1:1