Nogomet
0

Bundesliga: Stuttgart i Freiburg konačno pobijedili, Bičakčić zaradio crveni karton

Piše: A. D.
Konačno trijumf Stuttgarta (Foto: EPA)
Konačno trijumf Stuttgarta (Foto: EPA)
Pet danas odigranih mečeva 26. kola Bundeslige ponudili su pobjede davljenika Freiburga i Stuttgarta, te remi Paderborna.

Borussija Dortmund je nakon ispadanja iz Lige prvaka upisala trijumf nad Hannoverom na gostujućem terenu rezultatom 3:2. Milioneri su vodstvo došli u 19. minuti golom Aubameyanga. Dvanaest minuta poslije izjednačio je Stindl. U nastavku utakmice Kagawa i drugim pogotkom Aubameyang donose trijumf gostujućem timu. U finišu meča Stindl drugim golom danas postavlja konačnih 2:3.

Koln i Werder su podijelili bodove, a rezultat je nakon utakmice glasio 1:1. U 27. minuti zatresla se domaća mreža, a pogodak za vodstvo Werdera postigao je Selke. Ovaj rezultat na semaforu se zadržao sve do 88. minute kada je konačnih 1:1 postavio Lehman iz penala. Izet Hajrović nije konkurisao za današnji meč.

Izuzetno važnu pobjedu na domaćem terenu ostvario je tim Freiburga nad Augsburgom rezultatom 2:0. Strijelci za domaćina u čijem timu ponovo nije bilo Mensura Mujdže bili su Schmid i Petersen.

Veliku pobjedu ostvario je i Stuttgart na domaćem terenu protiv Frankfurta rezultatom 3:1. Gosti su poveli golom Harisa Seferovića, a preokret domaćih kreirali su Ginczek sa dva gola i Maxim. Vedad Ibišević nije ulazio u igru u pobjedničkom timu.

Paderborn i Hoffenheim su odigrali uspavanku bez golova. Vrijedi izdvojiti crveni karton Ermina Bičakčića, kao i podatak da je na drugoj strani 90 minuta odigrao Mario Vrančić. Sejad Salihović nije bio u kombinaciji za današnju utakmicu.

Rezultati:

Freiburg – Augsburg 2:0 Hannover – Dortmund 2:3 Koln – Bremen 1:1 Paderborn – Hoffenheim 0:0 Stuttgart – Frankfurt 3:1