Nogomet
15

Bundesliga: Spahiću bod, Ibišević i Bičakčić poraženi

Piše: O. T.
Wolfsburg - Hoffenheim (Foto: EPA)
Wolfsburg - Hoffenheim (Foto: EPA)
Utakmicom između Frankfurta i Borussije iz Monchengladbacha kompletirani su današnji mečevi 9. kola Bundeslige.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Emir Spahić, Ermin Bičakčić i Vedad Ibišević su upisali nove nastupe, ali ne sa naročitim uspjehom. Naime, samo se Spahić djelimično može pohvaliti rezultatom čiji je HSV na svom terenu remizirao sa Bayerom iz Leverkuzena (0:0). Spahić je odigrao cijeli meč, a pred kraj je dobio žuti karton.

Ermin Bičakčić je također uspisao 90 minuta u porazu Hoffenheima od Wolfsburga na Volkswagen Areni. Vukovi su slavili rezultatom 4:2. Strijelci za domaći tim bili su Dost i Kruse koji je postigao hattrick.

Vedad Ibišević je imao dan za zaborav pošto je u 19. minuti okršaja njegove Herthe koja je gostovala Schalkeu dobio crveni karton, a Hertha je poražena sa 2:1. Za Schalke su pogađali Howedes i Meyer, dok je Kalou pogodio za goste iz Berlina.

U pobjedi Darmstadta nad Augsburgom u gostima sa 2:0 Mario Vrančić je meč odgledao sa klupe, a preostala dva meča današnjeg izdanja Bundeslige pripala su Bayernu iz Minhena i Borussiji iz Monchengladbacha koji su u gostima slavili nad Werderom iz Bremena i Frankfurtom.

Bavarci su upisali pobjedu golom Mullera, dok je Gladbach "pregazio" ekipu Frankfurta sa 5:1 golovima Dahouda, te Raffaela i Hahna koji su pogađali po dva puta.

Bundesliga, 9. kolo:

Augsburg - Darmstadt (0:2) Werder Bremen - Bayern (0:1) HSV - Bayer Leverkusen (0:0) Schalke - Hertha (2:1) Wolfsburg - Hoffenheim (4:2) Frankfurt - Gladbach (1:5)