Nogomet
0

Bundesliga: Salihović postigao dva gola protiv Herthe

Piše: N. J.
Sejad Salihović (Foto: Arhiv/AFP)
Sejad Salihović (Foto: Arhiv/AFP)
Bh. nogometni reprezentativac Sejad Salihović postigao je dva gola za svoj Hoffenheim protiv Herthe u okviru 12. kola Bundeslige.

Gostujuća Hertha je nakon 54. minute imala prednost 2:0. U vodstvo ih je doveo Ben Hatira u 13. minuti, da bi prednost udvostručio Ramos iz penala u 54. minuti.

Bh. reprezentativac Salihović je nakon toga postigao dva gola za poravnanje. Prvo je pogodio iz penala u 70. minuti za smanjenje rezultata 1:2, a u 82. je iz slobodnjaka zatresao mrežu Herthe za 2:2. Ipak, samo dvije minute kasnije Hertha je ponovo došla u vodstvo golom Ramosa, što je bilo dovoljno za pobjedu 3:2.

Pobjede su ostvarili i Bayer Leverkusen za koji je čitav meč odigrao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, te Schalke na čijoj je klupi sjedio i nije ulazio u igru novi Zmaj, Sead Kolašinac.

Bayer je u utakmici sa osam golova savladao HSV 5:3, dok je Schalke na poluvremenu gubio protiv Werdera 0:1, ali su u nastavku potpuno preokrenuli rezultat i slavili pobjedu 3:1.

Lider na tabeli Bayern je bez većih problema na svome terenu savladao Augsburg 3:0, dok je drugoplasirana Borussia Dortmund poražena na gostovanju kod Wolfsburga 2:1.

Tabela: Bayern 32, Borussia Dortmund 28, Bayer 28, Wolfsburg 21, Schalke 20...