Nogomet
0

Bundesliga: Pobjede Bayera i Werdera

Totalsport
S utakmice Bayern-Fortuna (Foto: AFP)
S utakmice Bayern-Fortuna (Foto: AFP)
Obje nedjeljne utakmice 10. kola njemačkog nogometnog prvenstva otišle su na stranu domaćina. Werder je na Weserstadionu savladao Mainz 2-1, dok je Bayer na BayAreni pobijedio Fortunu 3-2.

Werder je do pobjede došao golovima kapiten Aarona Hunta. Prvog je zabio u desetoj minuti desnicom nakon asistencije Nilsa Petersena, a drugog, pobjedničkog, ljevicom iz slobodnog udarca u 85. minuti s nekih dvadesetak metara. Bili su mu to četvrti i peti gol u sezoni, a Werderu četvrta pobjeda koja mu je donijela skok na sedmo mjesto na tabeli.

Jedini strijelac za Mainz bio je Adam Szalai, kojem je to bio osmi gol u sezoni.

Bayer Leverkusen je gostujuću pobjedu nad Bayernom u prošlom kolu potvrdio domaćim trijumfom nad Fortunom u utakmici u kojoj je od 65. minute igrao bez isključenog Simona Rolfesa. Rolfes je isključenje zaslužio nakon samo 79 sekundi po ulasku u igru, što je drugo najbrže isključenje u povijesti Bundeslige. Najbrže je isključen Marcel Titsch-Rivero, nakon samo 43 sekunde provedene na terenu.

Golove za "apotekare", koji su pobjedom skočili na četvrto mjesto na tabeli, zabili su Sidney Sam, Andre Schürrle i Adam Bodzek. Fortuni je ovo četvrti uzastopni bundesligaški poraz i peti u zadnjih šest kola.

 Bundesliga, 10. kolo:

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf 3-2 (Sam 16, Schürrle 41, Castro 66 / Rafael 40, Bodzek 86) Werder - Mainz 2-1 (Hunt 10, 85 / Szalai 64)