Nogomet
1

Bundesliga: Pet utakmica, pet pobjeda domaćina

Totalsport
Bayer - Stuttgart (Foto: EPA)
Bayer - Stuttgart (Foto: EPA)
U prvih pet subotnjih utakmica 19. kola Bundeslige domaće su ekipe ostvarile stopostotan učinak, svih pet pobjeda.

Dvije ekipe iz gornjeg doma, Bayer i Schalke, su doslovno iščupale pobjede, jer su do njih došle u završnima fazama utakmica. Bayer je u Leverkusenu pobijedio Stuttgart 2-1 i tako ostvario devetu domaću pobjedu u sezoni.

Heroj pobjede je bio Erin Derdiyok koji je šest minuta prije kraja postavio konačnih 2-1 i tako učvrstio svoju ekipu na drugom mjestu tabele. Prije tog pogotka je za domaćina strijelac bio Stefan Kießling, dok je na drugoj strani zabio Leitner, inače prvi pogodak na susretu.

Istim je rezultatom Schalke slavio na svom stadionu protiv Wolfsburga koji je dobro parirao makar je početkom nastavka ostao s igračem manje (crveni karton Caligiurija). S igračem manje je Wolfsburg preko Arnolda izjednačio u 65. minuti, ali je devet minuta prije kraja odličnu partiju pobjedonosnim golom začinio Kevin-Prince Boateng. Prije toga je Boateng bio i asistent kod gola Brazilca Felipe Santane.

Hamburg je i dalje u problemima, pa je novi poraz upisan kod Hoffenheima. Firmino, Süle i Beck su bili strijelci za laganu pobjedu Hoffenheima od 3-0. Hamburg je ostao samo dvije pozicije udaljen od samoga dna tabele.

Korejci su donijeli pobjedu Mainzu protiv Freiburga od 2-0. Strijelci su bili Joo-Ho Park i Ja-Cheol Koo, dok je Augbsurg produbio krizu Werdera i slomio ga s 3-1, makar su gosti iz Bremena poveli. No, kasnije su ostali i sa igračem manje i bez šanse za osvajanjem i boda.

Bundesliga, 19. kolo:

Schalke - Wolfsburg 2-1 (Felipe Santana 9, Boateng 81 / Arnold 65) Bayer - Stuttgart 2-1 (Kießling 26, Derdiyok 84 / Leitner 12) Hoffenheim - Hamburg 3-0 (Firmino 4, Süle 44, Beck 61) Mainz - Freiburg 2-0 (Joo-Ho Park 24, Ja-Cheol Koo 86) Augsburg - Werder 3-1 (Werner 11, Altintop 49, Hahn 55 / Callsen-Bracker 3-ag) Hannover - Borussia (M), kasnije

Redoslijed: 1. Bayern 50 (-1), 2. Bayer 40, 3. Borussia (D) 36, 4. Schalke 34, 5. Borussia (M) 33 (-1), 6. Wolfsburg 30, 7. Mainz 30…