Nogomet
3

Bundesliga: Kombinovani tim Bayerna pobijedio Hoffenheim, Leverkusen ubjedljiv protiv Hannovera

Klix.ba
(Foto: EPA)
Sjajnu formu potvrdio je Bayer Leverkusen trijumfom nad Hannoverom rezultatom 4:0 na Bay Areni.

U 20. minuti Toprak postiže pogodak za 1:0 nakon centaršuta Calhanoglua iz kornera sa lijeve strane. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena strijelac za 2:0 bio je Brandt, da bi za 3:0 u nastavku pogodio Papadopulos. Konačnih 4:0 postavio je Kiesling dvadeset minuta prije kraja.

Mainz je kao gost rezultatom 3:2 bio bolji od Freiburga u čijem timu ni ovog puta nije bilo Mensura Mujdže. Dvostruki strijelac za goste bio je Japanac Okazaki, dok je treći pogodak bio djelo Mallija u finišu meča. Strijelci za Freiburg bili su Mehmedi i Schmid.

Paderborn je napadima Borussije Dortmund odolijevao do 48. minute kada je za vodstvo Milionera pogodio Mkhitaryan. Sedam minuta kasnije strijelac za 2:0 bio je Aubemeyang. Konačnih 3:0 postavio je Kagawa u finišu meča. Mario Vrančić je u gostujućem timu odigrao svih 90 minuta.

Kombinovani tim Bayerna ostvario je minimalnu pobjedu nad Hoffenheimom na gostujućem terenu golom Rodea i autogolom Becka. Ermin Bičakčić u domaćem timu odigrao je svih 90 minuta, dok je Sejad Salihović ponovo meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Rezultati:

Dortmund - Paderborn 3:0 Freiburg - Mainz 2:3

Hertha - Koln 0:0 Hoffenheim - Bayern 0:2 Leverkusen - Hannover 4:0