Nogomet
10

Bundesliga: Kolašinac asistent u pobjedi Schalkea, Ibišević i Vrančić se nisu radovali

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim utakmicama nastavljeno je 11. kolo Bundeslige, a na terenima su bila trojica naših reprezentativaca - Vedad Ivbišević, Sead Kolašinac i Mario Vrančić. Zanimljivo, sva trojica su dobila žute kartone.

Schalke je slavio u Wolsburgu sa 1:0, a odlučujući gol postigao je Goretzka volejom u 82. minuti susreta, a asistenciju je upisao Kolašinac. Naš reprezentativac je odigrao svih 90 minuta u redovima ekipe iz Gelsenkirchena, a požutio je u 85. minuti.

Hertha je gostovala u Augsburgu, a susret je završen bez pogodaka. Domaći igrači su u postpunosti zaustavili napad berlinske ekipe predvođen kapitenom Ibiševićem i osvojili su priželjkivani bod. Naš napadač je odigrao čitav susret u redovima gostiju i zapisan je u bilježnicu arbitra Dankerta u 84. minuti.

Ingolstadt je slavio u Darmstadtu s minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Hartmann u 68. minuti. Vrančić je u redovima domaće ekipe igrao od početka drugog poluvremena kada je zamijenio Kleinheislera, a u 61. minuti je zaradio javnu opomenu.

Mainz je sa 4:2 savladao Freiburg na Opel Areni, a pitanje pobjednika je riješeno već u prvom poluvremenu. Bungert je u 15. minuti pogodio za 1:0 na Mallijevu asistenciju, a u 20. minuti asistent prvog gola se i sam upisao u strijelce pogodivši sa bijele tačke. Vodstvo domaćina smanjio je Grifo u 67. minuti susreta, a porom je Bell na Mallijevu asistenciju povisio na 3:1. Petersen je u 85. minuti povisio na 3:2, a konačnih 4:2 postavio je Onisiwo u 90+5. minuti.

Gladbach i Köln su odigrali veoma zanimljiv susret, a na Borussia-Parku slavili su gosti naokn preokreta sa 2:1. Stindl je doveo domaćina u vodstvo u 32. minuti, a Modeste je u 59. minuti pogodio za 1:1. Modeste je tako postigao 12. gol u 11. nastupu za Köln. Pobjedu gostima donio je Risse u 90+1. minuti susreta.